Watch2Day | Betrouwbare Horloge Outlet Webshop? - VipHorloges

Watch2Day | Betrouwbare Horloge Outlet Webshop? - VipHorloges

We houden allemaal van goede aanbiedingen en daarom trekken we massaal de stad in tijdens de outlet periode. Ook in horlogeland zijn er veel websites die soms interessante aanbiedingen hebben. Daarentegen zijn er ook bedrijven die zich continu voordoen als zijnde ‘de outletstore’ voor horloges. Welkom in de wereld van Watch2Day.

We houden allemaal van goede aanbiedingen en daarom trekken we massaal de stad in tijdens de outlet periode. Ook in horlogeland zijn er veel websites die soms interessante aanbiedingen hebben. Daarentegen zijn er ook bedrijven die zich continu voordoen als zijnde 'de outletstore' voor horloges. Welkom in de wereld van Watch2Day.

Is Watch2Day betrouwbaar?

Deze vraag durf ik volmondig te beantwoorden met 'ja'. Het is een officieel bedrijf dat bovendien een relatief grote afzet heeft en jaarlijks mooie omzet genereert. Aan de betrouwbaarheid van Watch2Day hoef je dus zeker niet te twijfelen. Dat heb ik zelf ondervonden en er zijn nauwelijks/geen klachten van mensen die beweren dat producten niet zijn afgeleverd. Sterker nog, dit is een van de weinige webshops die zoveel positieve reviews krijgt. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Trustpilot en je zult direct zien dat er ongeveer 1500 beoordelingen zijn met een gemiddelde beoordeling van een 9.1.

Watch2Day outlet? Echte aanbiedingen?

'Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het ook'. Ja, precies. Zojuist hebben we geconcludeerd dat deze webshop betrouwbaar is en dat het bovendien bizar hoge outletkortingen schijnt te rekenen. Hoe kan dat? Het addertje zit 'm, zoals bij zoveel webshops, in de adviesprijzen. Het 'Bol.com' fenomeen, oftewel: het aanhouden van onnatuurlijk hoge adviesprijzen, wordt ook door Watch2Day gehanteerd.

Sommige horloges worden afgeprijst van ongeveer 500 euro naar 50 euro. Een fabrikant heeft marges, maar op een klokje van 500 euro zou toch echt verlies gemaakt moeten worden wanneer deze voor een tiende verkocht wordt. Kortom, ergens klopt iets niet. In dit geval staat de adviesprijs niet gelijk aan de retail waarde van het horloge bij andere webshops. Zoek maar eens wat rond naar horloges die op Watch2Day geadverteerd worden en je zal zien dat de nieuwprijs van de meeste horloges veel lager ligt dan de adviesprijs die zij aanhouden. Natuurlijk zijn sommige horloges wel degelijk goedkoper dan die op andere webshops, maar in veel gevallen is de adviesprijs misleidend en kun je bij andere webshops tegen de Watch2Day kortingsprijs hetzelfde exemplaar aanschaffen. Dat geldt voornamelijk voor de bekende en grote merken. Daarentegen is het wel zo dat horloges van kleine/onbekendere merken wel vaak tegen aantrekkelijke prijzen worden verkocht bij Watch2Day. Soms zijn hier hele goede buitenkansjes voor de horlogeliefhebber met oog voor een beetje afwisseling en voor hem/haar met de alternatieve smaak.

Wat is de 'Watch2Day' formule?

Het bedrijf laat over haar formule niet alles los, dus het antwoord op deze vraag heb ik gebaseerd op mijn eigen vermoedens. Wat wel duidelijk is geworden, is dat dit bedrijf massaal horloges verkoopt en als bedrijfsstrategie ligt het dus voor de hand dat er gestreefd wordt naar maximale afzet. Dat is ook een reden dat ze de prijzen laag houden, maar dat verklaart nog niet alles. Hoe kan je winst maken op horloges die tegen relatief lage prijzen worden verkocht? Ik denk dat ze hele partijen inkopen tegen bulkprijzen bij zowel kleine als grote spelers op de horlogemarkt. Vooral kleine, onbekende merken hebben moeite om al hun geproduceerde artikelen te verkopen, omdat de horlogemarkt gedomineerd wordt door grote partijen en er nauwelijks ruimte is voor kleine spelers. Watch2Day profiteert hiervan doordat ze tegen hele gunstige prijzen van de wanhopige horlogemerken een grote partij kunnen kopen, die ze logischerwijs tegen lage prijzen kan verkopen op haar webshop.

De naamsbekendheid die dit platform namelijk heeft opgebouwd, brengt altijd sales met zich mee en ook onbekende merken kunnen zodoende gemakkelijk aan de man gebracht worden. Door enigszins overdreven hoge adviesprijzen te adverteren en deze in sterk contrast te brengen met de kortingsprijs heeft dit bedrijf een slimme marketingtechniek tot een succes weten te brengen.

Kortom, geen oplichting of zwarte praktijken, maar een slim platform dat soms een beetje overdrijft in haar adviesprijzen.