Uitgelicht: 3 oude Zwitserse horlogemerken

Uitgelicht: 3 oude Zwitserse horlogemerken

Als het op klokken en horloges aankomt dan heeft de Zwitserse industrie lange tijd voorop gelopen. Swiss Made horloges zijn vandaag de dag nog net zo populair als jaren geleden. De vaak handgemaakte horloges met een sublieme afwerking hebben de test der tijd doorstaan en worden nog altijd gezien als de standaard in kwalitatieve uurwerken. In dit artikel lichten we drie van de oude Zwitserse horlogemerken uit.
 

Longines

Longines is een Zwitsers horlogemerk dat al in 1832 haar deuren opende. Als één van de oudste horlogemerken heeft Longines een lange en indrukwekkende historie. Zo werden de times van Longines gebruikt tijdens de eerste Olympische Spelen. In 2001 waren er al meer dan 30 miljoen horloges door Longines geproduceerd. De horloges staan bekend om de klassieke elegantie. Op dit moment worden de horloges in meer dan 130 landen verkocht. De horloges van Longines zijn verkrijgbaar bij verschillende webshops en worden gemaakt voor mannen en vrouwen.

Breitling
Breitling is een legendarisch horlogemerk dat iedereen kent. Het horlogemerk dat in 1884 opgericht is staat bekend om de precisie en hoge kwaliteit. Elk Breitling model is 100% Swiss Made en getest door het COSC. Als enige horlogemerk laat Breitling al haar horloges uitvoerig testen. Dit wordt gedaan voor de automatische horloges maar ook voor de quartz horloges. Breitling horloges staan bekend om de waterbestendigheid, precieze uurwerken en goed leesbare wijzers. De horloges van Breitling zijn verkrijgbaar bij verschillende webshops.

Invicta
Invicta betekent onoverwinnelijk in het Latijns. Het horlogemerk heeft bewezen deze naam te mogen dragen. Het is al in 1837 opgericht in La-Chaux-de-Fonds, Zwitserland. Invicta is hiermee één van de oudste horlogemerken van Zwitserland. Het horlogemerk staat bekend om de unieke en innoverende designs die opvallen. Het is een betaalbaar merk die quarts en automatische horloges voor heren en dames produceert.