Gerennomeerde horlogemerken | Rolex, Omega, Cartier | Deel #1

Gerennomeerde horlogemerken | Rolex, Omega, Cartier | Deel #1

Wat zijn de meest gerennomeerde horloge merken binnen de horlogebranche? Dat is een vraag die we vaak gesteld krijgen. In deel 1 van deze serie lichten we toe welke merken naar ons idee tot het hoogste segment behoren. Uiteraard proberen we per merk uitgebreid te motiveren waarom we die tot het hoogste segment beschouwen. 

In deze blog bespreken we een drietal dure merken: Rolex, Omega en Cartier.

Rolex

Dit merk is natuurlijk niet van dit lijstje te schrappen. Eerder schreven we al over de lucratieve business van het vervalsen van Rolexen, waardoor de replica markt een enorme impuls heeft gekregen. Dat betekent echter niet dat dit merk al haar krediet verloren heeft. Sterker nog, mensen die in het verleden een Rolex hebben aangeschaft, mits goed onderhouden, die kunnen die in deze tijd nog makkelijk met winst verkopen. Dit merk staat symbool voor het begin van de horlogewereld en heeft op bijna ieder vlak een trend gezet. Denk daarbij aan de tegen haast alles bestendige Explorer lijn. Of: de Rolex Datejust: een pionier op het gebied van het separaat projecteren van datum en tijd. Dat is niet het enige, ook was Rolex een van de eerste merken die konden garanderen dat er een zekere mate van waterbestendigheid was. Dat maakte het een horloge dat full-time gedragen kon worden onder haast alle omstandigheden. Tegenwoordig wordt het vaak als statussymbool beschouwd.

Omega

Wie een film van James Bond heeft gezien, weet ook een beetje waar Omega haar succes deels aan te danken heeft. Vooral de Speedmaster lijn heeft heel snel naam en faam gekregen en heeft zodoende een grote doelgroep aan weten te spreken. Het feit dat James Bond met dit merk rondloopt in het merendeel van zijn scènes heeft het succes van Omega in een sneltreinvaart doen toenemen. Een kwalitatief uitstekend klokje met alles erop en eraan. Het is een - naar mijn idee - iets bescheidener type horloge dan een Rolex, ookal zit er kwa specificaties nauwelijks echt noemenswaardige verschillen in. Glas van uitstekende kwaliteit en mits hij netjes zo nu en dan een onderhoudsbeurtje krijgt, lijkt ook dit horloge letterlijk het eeuwige leven te hebben. 

Cartier

Dit is eveneens een topper op de horlogemarkt. Eveneens als de eerder genoemde twee merken kost de gemiddelde Cartier ook snel meer dan 2000 euro. Het is een merk dat voornamelijk zeer geliefd is bij vrouwen door de elegantie, creaties en algemene look-and-feel. Dit - van origine - Franse merk houdt zich echter niet alleen bezig met exclusieve horloges. Het assortiment bestaat uit oorbellen, kettingen en andere juwelen. Zodoende heeft Cartier een aanzienlijk marktaandeel in de exclusieve sieraden toegeëigend. Niet geheel onterecht, omdat kwaliteit bij al haar producten het hoogst in het vaandel staat.

 

Cartier Horloge

Cartier Horloge

Rolex horloge

Citizen horloge